پنجشنبه 09 فروردین 1403
EN

ضريح جديد امام حسين (ع)

ضريح جديد امام حسين (عليه السلام)

ضريح جديد امام حسين  عليه السلام همانند ضريح قبلي به صورت شش ضلعي است كه دو ضلع پايين آن به حضرت علي اكبر و شهيدان بني هاشم تعلق دارد .  اين ضريح كه توسط استاد فرشچيان طراحي شده با خط سيري، هدفمند و به شكلي بديع كه مشابه آن در ديگر ضرايح مطهر معصومين(ع) تا به حال ديده نشده ، انجام گرديده است كه به اقرار كارشناسان فن يكي از آثار كم نظير هنري محسوب مي‌شود و با  همكاري تيمي در كشورمان ساخته شده داراي مشخصات ذيل مي باشد:

مشخصات سازه ضريح مطهر
 مساحت پلان: 86/33 متر مربع
ابعاد: 34/7 × 04/5
ارتفاع: 49/4 متر
 تعدا پنجره:‌20
 مقاومت در برابر فشار عمودي:‌ 8/12 تن بار زنده و مرده
مقاومت در برابر فشار هاي جانبي: 600 كيلو بر هر متر مربع
 
اسكلت ضريح
 
جنس سازه اصلي كه پذيراي قطعات نقره، طلا و... مي باشد، ‌از چوب ساج است. اين چوب از درختي به همين نام در جنگل‌هاي شبه قاره هند و قاره آفريقا بدست مي‌آيد. مقاومت و استحكام اين چوب سرآمد انواع ديگر چوب‌هاست و به دليل فشردگي بسيار زياد و چرب بودن نسوج آن،‌در برابر حشرات و رطوبت بسيار مقاوم است. متخصصين ؛‌عمر اين چوب را تا هزار سال برآورد كرده اند. چراكه بناهايي كه از اين چوب از صدها سال قبل در كشورهاي هند، چين و... ساخته شده،‌ هنوز پابرجا است.
 
چوبي كه در ضريح مطهر به كار رفته است، به گواه شناسنامه آن در سال 1993 از جنگل‌هاي برمه استحصال گرديده است، وزن چوب‌هاي بكار رفته حدودا 5350 كيلو گرم مي‌باشد. در مجموع وزن تمام شده كل ضريح مطهر بالغ بر 12000 كيلو گرم مي‌باشد

كل نقره مصرفي در ورق هاي قلمزني شده  به استثناي گوي و ماسوره  1800 كيلوگرم و طلاي به كار رفته در اين ضريح به 118 كيلو  و 650گرم رسيده است.

خطاطي
 خطاطي مفاهيم ضريح شامل: سوره كريمه قرآن، احاديث حول محور سيدالشهدا(ع) ، اشعار ، اسماء جلاله و نام‌هاي مبارك معصومين(ع) و ... بر عهده جناب استاد سيد محمد حسيني موحد، از خطاطان بنام جهان اسلام قرار گرفته است. تقريبا حرم مطهري نيست كه يادگاري از دست نوشته هاي اين استاد بزرگ را در خود جاي نداده باشد. ايشان در امر خطاطي ضريح مطهر و حرم حضرت امام رضا(ع)، حرم اميرالمومنين(ع) و حرم حسيني نيز آثار ماندگاري را بر جاي نهاده اند.
 


 

کلید واژگان: ضريح جديد امام حسين - فرشچيان